Insektstik på baby og barn

Sommeren trækker bl.a. spørgsmålet om insektstik med sig.
Heldigvis er det kun meget sjældent at der er brug for bekymring.

Normalt kommer man til at opleve et barn der straks efter stik/bid vil begynde at græde og ved stikstedet vil der komme en rød, smertefuld og evt kløende hævelse.

Kun stik fra hvepse og bier kan give allergiske rektioner. Meget sjældent sker dette første gang, men kan stige i takt med antal stik.

Undgå søde mad og drikkevarer fremme som kan tiltrække. Is og frugt kan også være med til at lokke insekterne frem. Husk også den frugt der hænger på træer og buske samt nedfalden frugt. De små børn kan tørres om munden efter de har spist (ammet) så der ikke sidder mælk eller mad om munden på dem.

Hvis barnet bliver stukket skal du fjerne broden med en negl, kreditkort eller endnu bedre en giftsuger (brug ikke pincet da denne kan tømme mere gift ud). Lidt isterninger eller andet koldt kan være med til at mindste hævelsen og dermed fjerne noget af ømheden. Antihistamincreme kan hjælpe til med at mindste kløe og hævelse

LÆGE SKAL KONTAKTES hvis barnet bliver stukket i munden eller på halsen. Der kan ske så stor en hævelse at barnet får svært ved at trække vejret, i så fald kontaktes 1-1-2. Desuden skal lægen kontaktes hvis der opstår feber, utilpashed eller rødt udslæt på hele kroppen. Desuden skal læge kontaktes hvis hævelsen dagene efter værre.

Er du i tvivl eller bekymret kan man altid kontakte sin læge eller giftlinien

God sommer 🙂