Dæk ikke barnevognen til – slet ikke i varmen

DÆK ALDRIG BARNEVOGNSÅBNINGEN TIL

Der er mange der bruger en stofble eller et tæppe til at skærme baby i barnevognen.

Selvom det kan være fristende, og til tider føles nødvendigt for at få barnet til at sove, så kan der kun advares imod det.
Ved at du lukker for barnevognens åbning, stiger temperaturen hurtigt i vognen. Der er lavet målinger på stigninger på helt op til 10 grader på blot 10 min. Ikke nok med at der bliver varmt, og barnet kan få hedeslag, så opbruges ilten også hurtigere når det er varmt, hvilket også kan udgøre en fare for den lille. Det er der så ubehageligt i snakken om baby og hedeslag eks i barnevognen er, at det er børn der nødvendigvis ikke vågner og græder. De døser blot mere og mere hen. Der er derfor den risiko at man ikke opdager hvor galt det står til, før barnet er meget dårligt.
Brug istedet noget af alt det som allerede er designet til barnevognen som solsegl eller parasoller.

BRUG AF MYGGENET

Brug af myggenet kan også få temperaturen til at stige. Dog ikke i lige så høj grad som ved stofble eller tæppe.
Brug myggenet når du finder det nødvendigt. Eks ved skumringstid, i skoven, hvis eneste træ der kan give skygge er et frugttræ m.m. Det kan også beskytte mod eks katte eller andre dyr.
Står barnevognen på altanen, i skyggen, midt på dagen, så behøver man nødvendigvis ikke bruge myggenet. Jo varmere det er, jo mere kan man tænke over brugen 🙂
Myggenettet skal desuden passe til barnevognen så barnet ikke har mulighed for at trække det ned over sig og risikere kvælning.

REGNSLAG

Regnslag kan næsten sammenlignes med en stor pose med hul i som vikles rundt om barnevognen. Det kan både få temperaturen til at dele samt minimere iltcirkulation. Sundhedsstyrrelsen anbefaler derfor, uanset årstid, at regnslag bruge mens man løber gennem regnen. Så snart man er fremme anbefales det at regnslaget tages af og vognen istedet stilles under et halvtag, en parasol, carport, træ, eller hvad der kan fungere 🙂

Har du spørgsmål til noget af ovenstående, så kontakt endelig os fra Små Liv.