Gode råd

  • Myggestik og bistik

    Noget af det jeg ofte spørges om på førstehjælpskurserne er “hvad hvis mit barn stikkes af en myg eller bi”. Først vil jeg forsøge at berolige med, at det er meget sjældent at noget alvorligt sker. Man kan dele stikkene op i to kategorier; myggestik og bi-/hvepsestik. MYGGESTIK Myg, mitter “bremser” har ingen giftbrod, men deres bid kan stadig køre ondt. Ved bidet kommer der spyt i såret hvilket giver en reaktion, der er ikke tale om gift. Området kan blive mere eller mindre rødt og hævet. BI- OG HVEPSESTIK I modsætning til myggestik, så har bier og hvepse en …

  • Dæk ikke barnevognen til – slet ikke i varmen

    DÆK ALDRIG BARNEVOGNSÅBNINGEN TIL Der er mange der bruger en stofble eller et tæppe til at skærme baby i barnevognen.Selvom det kan være fristende, og til tider føles nødvendigt for at få barnet til at sove, så kan der kun advares imod det. Ved at du lukker for barnevognens åbning, stiger temperaturen hurtigt i vognen. Der er lavet målinger på stigninger på helt op til 10 grader på blot 10 min. Ikke nok med at der bliver varmt, og barnet kan få hedeslag, så opbruges ilten også hurtigere når det er varmt, hvilket også kan udgøre en fare for den …

  • Sol – skygge- solcreme

    Børn beskyttes bedst mod solens UV stråler ved at blive i skyggen. Det er til tider også bare lettere sagt end gjort.Kan dit barn ikke blive i skyggen anbefales det at de beskyttes med tyndeklæder og solhat. Især i månederne april til september er solen meget fremme i Danmark og derfor også i disse måneder der skal være ekstra fokus på hudbeskyttelse. I tidsrummet 12-15 hvor UV indekset ligger højt. Faktisk falder ca. halvdelen af den samlede mængde UV stråling i dette tidsrum. Det anbefales at ved UV indeks over 3 skal vi huske solbeskyttelse. Du kan evt hente gratis …

  • Affektkramper

    Affektkramper er ufarlige og kommer af vrede, frustration, smerte eller forskrækkelse. De ser uhyggelige ud da barnet kortvarigt mister bevidsthed. Affektkramper ses hos 3-4 % af alle småbørn. Anfaldene opstår typisk når barnet er mellem 6-18 måneder og altid før 2-årsalderen. De topper i 1-2-årsalderen og forsvinder af sig selv, senest ved skolealderen. Anfaldenes hyppighed varierer fra barn til barn. Nogen har flere anfald om dagen. Andre har kun enkelte anfald på et år. De fleste oplever det mere end en gang. Det er den hyppigste form for ikke-epileptiske kramper i barndommen. Anfaldene bliver udløst af nedsat blodtilførsel – og …

  • Vuggedød

    Det sker heldigvis sjældent at vi mister børn pga vuggedød. Alligevel er det bestemt noget der fylder rundt omkring i familierne og jeg bliver tit spurgt ind til netop dette. Inden I læser videre er det VIGTIGT at sige, at dem der har oplevet vuggedød aldrig må sidde tilbage med ”det er min skyld”. Nedenstående er anbefalinger for hvordan risikoen mindskes, IKKE tjekliste for hvad der gik galt. Definition; vuggedød er pludselig uventet spædbarnsdød hos et barn under et år, hvor der ikke kan påvises en dødsårsag. Hyppigst mellem 2-4 mdr, mere end 90 % under 6-mdr. Årsag; Den egentlige …

  • Svampe kan være farlige

    -har du også ført den og tænkt ”jo jo, men vi er jo i Danmark” Svampe, også her i Danmark kan godt være rigtig farlige. Skulle dit barn spise en svamp, og du ikke ved hvilken svamp det er, så kan giftlinjen tlf 82121212 hjælpe dig. Rens barnets mund for rester og giv vand at drikke inden du ringer. Hvis det er muligt, så tag gerne resterne med så lægerne kan se hvilken svamp det drejer sig om. Der findes især 5 farlige svampe, hvoraf grøn og snehvid fluesvamp er de farligste. De er så også meget farlige. Du er …

  • Tjekliste til ferien med barnet

    -termometer -børnepanodil -plaster (gerne som slutter til hele vejen rundt) -saltvandsdråber -pincet, neglesaks -renseservietter/desinficerende midler -lokalbedøvende creme/kløestillende creme (mod myggestik m.m.) -evt. Solcreme (både til solferie og skiferie)

  • Ekspertråd fra Små Liv

    Skab tryghed i børnehøjde Torsdag d. 2 november var jeg i Go’morgen Danmark og fortælle om den fare der, ved at have rengøringsmidler og kemikalier stående i børnehøjde. Et af de mange punkter jeg kommer ind på når jeg afholder kurser i førstehjælp børn. Husk jeg med glæde kommer hjem til dig, så du kan lære at give dit barn førstehjælp i trygge rammer https://www.youtube.com/watch?v=8mlKxyFbLp4